6. projektové setkání a závěrečná konference v Leuvenu

Konferenci a projektovému setkání předcházela schůze pracovní skupiny Eurashe pro celoživotní vzdělávání, které jsme se také účastnili. Pracovní skupina zasedla 13. července. Diskutovala se zde nutnost zaměřit se v celoživotním vzděláváním na využívání digitálních nástrojů.

Po skončení pracovní skupiny jsme se odpoledne přesunuli na diseminační seminář EURASHE k projektu BEEHIVES. Projekt zde prezentoval Michal Karpíšek za EURASHE a projektový šéf Raimund Hudák. Na něj pak navázali doplňujícími prezentacemi zástupci EURASHE.

Konference Creating Relevant Learning Experiences spolupořádána EURASHE, projektem BEEHIVES a Universities Association for Lifelong Learning, Middlesex University London a hostitelem akce byl UC Leuven Limburg. Konferenci zahájil prezident hostitelské instituce a Michale Karpíšek. První zvanou přednáškou byla přednáška profesora Davida Bouda z Middlesex University London na téma nové výzvy v propojení světa práce a vzdělávání. Za SPTV pak přednesl Jan Beseda příspěvek na téma The ways to devoloping key competence for the world of work.

Workshopy z projektu BEEHIVES připravili Raimund Hudak a Herman Van de Mosselaer, oba workshopy byly zaměřeny na nástroje podporující spolupráci mezi školami, studenty a zaměstnavateli. Ze čtvrtečních prezentací bychom ještě rádi vypíchli příspěvek Caroline Ennis, University of Westminster, která ukazovala, jak se dají simulace v 3D světě využívat jako efektivní nástroj, jak se naučit nastavit funkční byznys projekt.

Druhý den otevřel zvanou přednášku prezident profesor EURASHE Ulf-Daniel Ehlers, který se zaměřil na potřebné dovednosti budoucích evropských absolventů. Victor Arias, člen projektu BEEHIVES představil, jak lze rozvíjet regionální inovativní politiku a strategie ve spolupráci center profesního vzdělání a malých a středních firem v Baskicku. Poslední příspěvek za projekt BEEHIVES měl Nick Davy, který mluvil o pohledu studentů při spolupráci se školami a zaměstnavateli.

Prezentace Victora Arriase

Prezentace Nicka Davyho